Tuesday, 5 April 2011

Jag tänker inte rösta

Just det, du läste rätt! Jag tänker inte rösta, för jag kommer inte att vara i Finland när det röstas och det är så sjuttons jobbigt att åka in till London med kids. Men det stör mej verkligen att inte rösta, det går så mot mina principer. Bara idioter låter bli. Å andra sidan har jag ju röstat i England de senaste åren, fick till och med rösta i parlamentsvalen förra året. Så frågan är, borde jag ens riktigt ha rätt att rösta i Finland? Jag bor ju inte där och beslut i Finland påverkar ju inte mig så mycket mera? Iallafall tänker jag tyvärr inte rösta.

2 comments:

 1. Men nog påverkar det säkert dig Nella om dina barn lär sig svenska och de reser till sitt andra land på somrarna där de plötsligt inte kan tala sitt andra modersmål?
  Lite karikerat (hoppas jag!!!), men ändå. Det sagt så fattar jag ju alltså nog att du inte börjar ta dig in till London.
  (Och knappast vill du heller ha Sannfinländarna å run the show?)
  Krya på dig! Vi hörs imorgon! KRAMAR!!!

  ReplyDelete
 2. Ja, visst sku jag ju gärna rösta alltså!!! Och klart det påverkar mej och avkommor till en viss grad vad som besluts i Finland. Men vad som sker i England påverkar ju MERA. Är det då rätt att jag skall få rösta i båda landen? Lite konstigt. Synd att jag inte får ge min röst till någon i Finland son sku rösta för mej, haha!!

  ReplyDelete