Friday, 17 June 2011

LCHF

Alla verkar snacka om LCHF, alltså Low carb high fat dieten. En av mina kompisar har gått massa ner i vikt och ser fantastisk ut! Jag har börjat fundera på att göra ett försök med dieten. Jag äter ju ändå inte gluten, så det skulle ju passa ihop. Måste bara få bra tips på snabba och enkla luncher och morgonmål! Vågar jag?

8 comments:

 1. Du vågar! Ägg, avocado, turkisk yoghurt med grädde och nötter. Det finns en massa alternativ! Själv lagar jag smoothie på kokosgrädde och blåbär och proteinpulver (utan kolhydrater). Nami! Och säkert lättare för dig som inte är vege!

  ReplyDelete
 2. Jo, vege skulle vara svårt! Kanske jag skulle våga. Men alltså, om jag läst rätt så är frukt och bär förbjudna, så då blir det ju inte så bra smoothie? Puss på dej och jag tror jag skall börja på måndag. Får se hur länge jag orkar! Kram!

  ReplyDelete
 3. Säkert effektivt, men kela på att kroppen sen använder ketoner (fett) som energi, vilket betyder att du kommer att lukta illa! Seriöst, ketos är inte najs! Men säkert effektivt sätt att snabbt bli smal...

  ReplyDelete
 4. Bär är okej i lagom mängder. Inte frukt. Fast jag äter ett par torkade plommon före jag tränar så stiger blodsockret lite. Annars är det svårt att orka på länk. Kanske det finns nån som kör helt hc utan bär och t.o.m. begränsat med grönsaker. Det tror jag inte dock att är så fiffigt. Bär är jättehälsosamt och har lite socker. Man behöver nog inte skippa dem!

  ReplyDelete
 5. USCH! Att borja lukta? Huhu. OK, vi kollar hur det gar! Det ar ju ok om jag luktar pa lande isafall, om jag orkar halla pa sa lange? Softie, ok, jattebra att veta, har last en hel del om LCHF pa natet och dar verkar alla ganska hc. Antar att du alltsa ater rotfrukter ocksa? Kram kram och tack!!!

  ReplyDelete
 6. Alltsa det var jag anonyma Nella/ Petra som svarade, blogger brakar!

  ReplyDelete
 7. Jag har nog "fuskat" mycket för äter morot och banan och andra frukter och bär... Och äter nog inte så mycket ost/fetter fast man sku få :)
  Kräver kanske lite planerande, men annars urenkelt och gott. Lycka till!! Hur har det gått hittills?

  ReplyDelete
 8. Moin! Forsta dagen avklarad! Jenni, tusen tack for dina svar pa FB som jag skulle svara pa, jag kollade "karppi" juttuna och det verkar bra. Jag tankte att jag borjar lite hc och sen kan jag ta det lugnare, inte kan man ju leva utan frukt!!! Helt ok gick det, men jag har inte hunnit till butiken och kopa nago bra grejer, sa har varit ganska hungrig hela dagen. Men imorgon kan jag ga till butiken och kopa yoghurt och avocado, yummy! Puss till er! Nella

  ReplyDelete