Thursday, 20 October 2011

LCHF kokos kex

Jag hittade på ett mandel och kokos kex recept som är totalt sockerfritt och jättelågt i kolhydrater. Och det blev jättegott! Tänkte kanske skingra lite 90% mörk choko på dem och man täcks tom bjuda på dem! Det är sällan mina bak experiment lyckas så jag är sällsynt stolt.

6 comments:

 1. Later jattegott!Ar det mojligt att fa receptet?

  Halsningar, Be.

  ReplyDelete
 2. Förståss!
  Jag blandade 100 gram smör med 2.5 dl erythrithol (från hälsoshoppen!) Sen blandade jag i 2 ägg och några droppar vanilj extrakt i. Till sist slängde jag i 2.4 dl mandelmjöl och 2.4 dl kokosflingor och en halv tesked bakpulver. Klicka ut på en pl

  ReplyDelete
 3. ...(sorry, har problem) ut på en plåt och grädda i mitten av ugnen ca 8 minuter på 200 grader. Tills de är lite bruna. Om du vill kan du ersätta erithrytholen med socker, men jag undviker ju socker! Lycka till och kram!

  ReplyDelete
 4. Hej Petra,
  Tack for receptet! jag blev nog litet radd over "erythritol", undrade vad DET kan vara? Ja, faktiskt vad AR det?
  Annors later receptet jatte enkelt o snabbt, helt i min smak, sa ett stort tack och kramar harifran, har ar oxo jattekallt o jag ar jatteforkyld, suck!
  Be

  ReplyDelete
 5. Hejsan! Du kan alltsa anvanda socker istallet for erithrythol! Men om du vill veta vad det ar sa har kommer en beskrivning:
  “Sukrin (Erithrythol) är ett naturligt sötningsmedel som tillverkas ur vanligt druvsocker genom en jäsningsprocess, sk. fermentering. Det är ett likartat sätt som för tillverkning av till exempel för soja eller yoghurt. Efter jäsningen torkas, filtreras eller kristalliseras produkten till Sukrin.
  Sukrin består till 100% av erytritol, som i naturen finns till exempel i vindruvor, meloner och svampar, och även i jästa livsmedel såsom vin, vissa ostar och i sojasås. Människan har nyttjat erytritol lika länge som hon lagt in livmedel via jäsning – alltså i tusentals år.
  Sukrin är inte socker eller fruktsocker, eller t ex aspartam eller sucralos. Sukrin är ett helt nytt, unikt sötningsmedel. Sukrin är kalorifri som de konstgjorda sötningsmedlen, men en lika naturlig produkt som vanligt socker.”
  Hoppas det forklarar saken, kramar dit och hoppas du mar battre snart!

  ReplyDelete